torstai 7. maaliskuuta 2013

Bali - Ubud

Kaks päeva olime omas elemendis. :) Rentisime motika ja sõitsime turistikast Ubudist, taksopakkujatest ja kerjustest kaugemale. Käisime Mas'i külas, kus palju puunikerdajaid. Seal tehakse kõike alates skulptuuridest, kuni ilumööblini välja. Sattusime kahe perekonna valdustesse, kes on juba mitu põlve puunikerdamisega tegelenud.



Osad tööd on väljas nagu muuseumi eksponaadid, mis kuuluvad perekonna erakogusse, osad aga müügiks.



Eriti keeruline on teha sellist seest tühja skulptuuri, sest kasutada on ju üks puutükk. Liimi ei kasutata.



Raske on öelda, kumb oli huvitavam, kas puunikerdused või hoonetekompleks, kus see kõik asus. Nagu Eve ja Reingi kirjutasid on raske aru saada, kas tegemist on templi või kellegi koduga. Kuna need puunikerdajad olid väga rikkad pered, siis neil oli ka hiigla luksuslik elamine.



Paremal olev väike trepp viibki perekonna templihoovi, mis on nende koduarhetktuuris sama, mis inimesel pea, foto on tehtud keskõues, mis on nagu inimese keha ja selja taha jääb köök, mis võrdub siis jalgadega.



Nüüd seisamegi templiõuel. Need toredad mustad katused templitel on tehtud palmikoorest ja on kõik mustad. Paljud katused on siin aga tehtud rohust, mis meenutavad meie rookatuseid. Ja täpselt nagu Eestiski, on ka siin, et kui kunagi ammu tegid selliseid katuseid vaesed inimesed, siis nüüd on see rikaste lõbu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti