perjantai 8. maaliskuuta 2013

Liikuvad rahakotid

Meil oli plaan võtta kaheks päevaks auto koos juhiga ja minna vaatama kaugemal asuvaid templeid.
Neljapäeva hommikuks oligi auto kohal ja sõit võis alata. Kõigepealt nägime kauneid vaateid riisipõldudele.



Siis jõime kuulsat Luwaki kohvi.



Ja siis ....... see algas........

Kuigi olime ettevalmistunud ja nutikalt sarongid kaasa võtnud, ei kujutanud me ette, mismoodi meil balilased lüpsma hakkavad.
Tundsime end, kui jalgadel rahakotid. Kui lähenesime mõnele templile, küsiti teeäärsest putkast meilt edasisõiduks raha, jõudnud templini tuli maksta sissepääsu eest, edasi minnes tuli osta või rentida sarong. Ah, teil on see juba olemas, siis tuleb rentida vöö selle peale ja rätik meestele pähe sidumiseks. Pole vahet, kuidas sa nendega kaupled, edasi sind muidu ei lasta. See naine ütleb sulle lihtsalt, et :" Respect to our god " ja punkt. Kui küsid siis, et milleks sarong, siis see olla " Respect to tempel" . Kuna nad olid meid juba viimse piirini viinud, siis sisistasin talle, et :" you have only respect - to money !!! " . No ja selle peale sain sajatusi selja tagant.

Posted via DraftCraft app Kui oledki sellest kadalipust paremale ja vasakule raha loopides mööda saanud ja arvad, et saad rahus templi arhitektuuri nautida, siis tuhkagi. Nüüd maksa giidile, ilma kelleta sa territooriumile ei pääse.



Ja nii edasi iga jumala templi juures.

Posted via DraftCraft app Tirtu Empuli tempel oli veel avatud, meie õnneks ei jõudnud patused eestlased ennem meid sinna, vaid oli pattu teinud kõrval templis.:)

Posted via DraftCraft app Olles Besakhiri templis, mis Balil kõige suurem ( kokku 55 templit ) ja mida iga balilane kindlasti külastab, olid ka ühed agressiivsemad müüjad. Nii, kui kolm vihmapiiska taevast langes ründasid sind ei-tea-kust väljakaranud vihmavarjude müüjad ja hakkasid omi varje su külge riputama. Roland seisis stoilises rahus keset sooja vihma ja muudkui kordas vasakule ja paremale, et : I love rain !!!! Äärmiselt ebameeldiv. Kusjuures imelik, et Vietnamis, kus inimesed tõeliselt vaesed, nägime mitmeid, kes 1 dollari päevas teenisid, mõned isegi abikaasaga kahepeale, aga nad olid nii rõõmsad ja sõbralikud ja keegi ei toppinud sulle oma kaupa pähe, ega luninud raha. See oli tõeliselt hirmus päev ja selle lõppedes oli meil otsus valmis. Enam mitte ühtegi templit me näha ei soovi.Ja sõidame järgmine hommik läbi batika küla otse ookeani äärde mõnulema. Aga nali saabus hiljem :) . Koju jõudes jäi Roland haigeks, palavik, odraiva ja kõhuhaigus. Ja siis võtsime kogu oma eestlasliku jonni ja tahtejõu appi ja manasime need haigused nende vastikute inimeste peale, keda sellel päeval kohanud olime. Nii sai see õel vöömüüja endale odraiva ja Ematempli mehed kõhuhäda ja palaviku. Hommikuks oli Roland terve nii kõhust kui silmast.:)

1 kommentti:

  1. Soovitus meie poolt, et ärge kuulake ega makske muu, kui täpselt pileti eest. Meie ei võtnud giide ja vöösid jne Ja pakkujaid tuleb lihtsalt ignoreerida ja hea nipp on ainult eesti keeles vastata, nagu ei saaks aru. Nautige kunsti, mida on igas majas ja poes ja sooja ilma veel, siin ikka talv.

    VastaaPoista