lauantai 16. helmikuuta 2013

Hakkame Sapas kohe õhtustama




Olime Sapas esimese öö kodumajutuses. Vietnamlased mägedes ja üldse maarajoonides elavad ikka väga tagasihoidlikes tingimustes. Pildil on köök, kus kogu toit tehakse maas kükitades. Seda tagaplaanil olevat lauda kasutatakse asjade hoidmiseks. Põrandal kitkuti kana sulgedest puhtaks, lõiguti salatit, keerati kokku kevadrulle ja küpsetati toitu. Uue aasta puhul oli tapetud siga ja pildil vasakul on näha kuivama-suitsema pandud vorstid ja lihatükid. Need on soolatud ja seisavad seal kuni kaks nädalat, siis pannakse nad seisma ja nii säilivad nad kuni aasta.

Toit oli imemaitsev......peremees tõi välja veel enda tehtud riisiviina ja õunaviina, mille me koos ühe hollandi ja kahe itaalia noormehega ka ära jõime. :)

Ööbida oli seal vaatamata kahele paksule tekile niiske, rõske ja külm. Arusaamatuks jäi, miks neil majad nii ehitatud on, et suured vahed on igal pool ja tegelikult sa praktiliselt magad õues.



See on lai betoonsild Sapas mägede vahel. Nagu näha mingeid piirdeid pole ja nii inimesed, koerad, kui motorattad siblivad seal koos ringi.



Riis terrassidel veel ei kasva. Kuna mägedes on külm, siis istutatakse riisitaimed alles juunis-juulis ja kolme kuu pärast on ilus vaatepilt, kui valged riisipead tuules kõiguvad.

Posted via DraftCraft app

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti