maanantai 11. helmikuuta 2013

Ikka Halong Bays

Halong Bays on üle 2000 sarnase saarekese, nagu pildilt näha. Käisime täna suures koopas, millest pilte näete hiljem. Suurim koobas oli 10 000 m2 .
Ilm on soe, kuid pilvine. Vaated suht udused, eriti kaugemal.







Neiu pildil on kohalik elanik, siin on mitmeid külasid, kus suurimas elab 300-400 inimest ujuvates majakestes. Pisikesel ujuval alusel on väike majake ja mõnel isegi kuni kolm koera. Arusaamatuks jäi, kuhu nad on hädad teevad, pikkadest jalutuskäikudest rääkimata.
Elekter tuleb generaatoritest ja majas on ka telekas.
Paatidelt müüakse teokarpe, mis väga kaunilt ja peenelt pealt nikerdatud keeruliste kaunistustega. Samuti müüakse pärleid, mida nad ise siin kasvatavad. Ja loomulikult kõikvõimalikke veest saadud kalu ja molluskeid.

Kõige tähtsam aeg Vietnamis on uue aasta algus. Neil on neli vaba päeva alates aasta viimasest päevast. Viimasel päeval, mis seekord oli 9 veebruar koristavad on hoolega oma kodud. Siis tulevad õhtuks tänavatele ja nagu Hanois nägime ( kuid teleuudistes näitas, et samamoodi oli igas linnas) saabutakse üle Hanoi ja selle lähiümbruse linnas oleva järve äärde, kus on kenad aiad, praeguseks ajaks tehtud uhked lillekompositsioonid jõulutähtedest, krüsanteemidest, alpikannidest, asaleadest jne.... Ümber järve asuvasse parki kogunes sadu tuhandeid inimesi. Nad tulid juba kella 9 ajal õhtul ja jäid ootama kolme tunni pärast algavat ilutulestikku. Ümber järve oli umbes 3 erinevat lava, kus toimusid põnevad kontserdid. Ühel olid Vietnami parimad tsirkuseartistid, klounid, šonglöörid, kondiväänajad jne. , teisel jälle nende rahvuslikud etteasted ja ühel siis noortele mõeldud muusika.
Kõik inimesed tulid kohale lihtsalt käed taskus ! Mitte kellegil ei rippunud sõrmede vahel õllepudelit, kangemast joovatavast joogist või millestki muust rääkimata. Šampust siin ilmselt üldse ei ole olemas.:)
Ilutulestik oli tasemel ja kestis veerand tundi. Peale seda soovisid kõik rõõmsalt teineteisele head uut aastat ja mindi edasi pidutsema, kas ööklubidesse või sõprade poole.
Peale uue aasta saabumist tehakse lihtne lõke oma maja ette või hotelli, poekese ette ja seda keset linna.:) Põlema pannakse esialgu vanad paberinutsakud ja siis sinna otsa selline poest ostetud komplekt, mis koosneb punastes ja kuldsetes toonides paksemast paberist tehtud kujutistest. Need kujutised on rohkem nagu karbi moodi, aga on ainult karbi seinad. Igastahes on võimalik see kõik püsti seisma organiseerida. Peale selle põletatkse ka raha, mis on muidugi valeraha ja selleks puhuks tehtud. Nii võib vanalinna kitsastes tänavates mõlemal pool teel lõkkeid näha.

Järgmisel kahel päeval käiakse külas uueks aastaks häid soove viimas. Esimesel päeval sugulaste ja naabrite juures, kusjuures just naabritele on väga oluline häid soove viia. Teisel päeval käiakse sõprade pool ja kolmandal päeval külastatkse surnuaedu.
Kui külas käiakse, siis viiakse väike punaste ja kuldsete kaunistustega ümbrikukene, kuhu pannakse raha vastavalt sellele, kes kellegile kingib. Vanemad kingivad latele suuremaid summasid, kuid sõpradele võib head uut aastat soovida ka 0,10 dollariga. Peamine on heade soovide edastamine, rahanumbri suurus pole oluline.


Posted via DraftCraft app

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti